Zwemles ABC

Leren zwemmen is niet alleen veilig, maar ook ontzettend leuk! Zwemles bij De Warande wordt gegeven conform de eisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Deze zwemlesmethode bestaat uit drie Nationale zwemdiploma’s, namelijk: het A-, B- en C-diploma. Diploma A en B zijn waardevolle tussenstappen naar zwemveiligheid. Na het behalen van zwemdiploma C is uw kind een echte ‘vriend van het water’ geworden, hij of zij is dan namelijk in staat om zichzelf goed te redden in zwembaden en bij activiteiten in/op het (buiten)water.

Zwemles bij De Warande

Zwemlestrajecten
Om zwemdiploma A tot en met C te behalen, doorlopen de kinderen in de basis 7 trajecten. Alle zwemlessen duren 45 minuten. In het eerste traject bestaat een lesgroep uit maximaal tien leerlingen. We vinden het erg belangrijk dat kinderen zich veilig voelen en snel gewend raken aan het water. De overige groepen die in het ondiepe water les hebben (traject 2 tot en met 4) bestaan uit maximaal twaalf leerlingen per groep. Tot slot bestaan alle diepe groepen (traject a, b en c) uit maximaal twaalf leerlingen.

Starten op het niveau van het kind
De zwemlessen beginnen met traject 1. We adviseren te starten met de zwemlessen wanneer het kind ongeveer 5 jaar oud is.
Waar het ene kind het zwemmen nog erg spannend vindt, is het andere kind al op jonge leeftijd meer met het hoofd onder water dan erboven.
Om de lessen nog beter aan te sluiten op de ontwikkeling van het kind starten we na de herfstvakantie 2019 met 2 nieuwe lessen.

Vanaf 23 oktober 2019 beginnen we met Kleuterzwemles, voor de kinderen vanaf 3,5 jaar die al volledig watervrij zijn maar die voor de reguliere zwemlessen nog niet over voldoende concentratie en kracht beschikken. Op diezelfde dag starten we ook met Spetterles, waar ‘watervrij worden’ centraal staat. Hier kan het kind op eigen tempo wennen aan het water. Vanuit de Spetterles en Kleuterzwemles kan doorgestroomd worden naar de reguliere ABC trajecten. Meer informatie over deze lessen vindt u hier.

Diplomazwemmen
Maandelijks zal er diploma zwemmen georganiseerd worden afwisselend voor A en B en C diploma.
Het diplomazwemmen vindt plaats volgens de regels van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Leerlingvolgsysteem
De zwemontwikkelingen van uw kind kunt u online volgen via het leerlingvolgsysteem. We adviseren alle zwemlesouders om de Warande app te downloaden, voor snelle toegang tot het leerlingvolgsysteem. Daarnaast krijgt u via dezelfde app een pushbericht bij belangrijk nieuws.

Downloads

Alle (praktische) informatie over onze zwemlesmethode is te vinden in het zwemlesboek. Naast alle informatie rondom de zwemlessen zijn daar ook belangrijke datums in te vinden zoals feestdagen en momenten van het diplomazwemmen.