Zwemles voor vrouwen

Leren zwemmen is voor iedereen belangrijk. Toch heeft niet iedereen die mogelijkheid op jonge leeftijd gehad. Dit zorgt soms voor lastige situaties, waarbij  moeders in het waterrijke Nederland onvoldoende in staat zijn om hun kinderen of kleinkinderen te beschermen. Daarom zijn we gestart met vrouwenzwemles.

Vrouwenzwemlessen vinden plaats in een voor publiek afgesloten gedeelte van het binnenbad en worden gegeven door vrouwelijke zweminstructeurs. De lessen zijn geschikt voor alle vrouwen (niet alleen van islamitische afkomst) vanaf 18 jaar die willen leren zwemmen of hun zwemtechnieken willen verbeteren. De te behalen vaardigheden zijn vergelijkbaar met die in de reguliere zwemlessen.
 

Informatie vrouwenzwemles

De vrouwenzwemlessen worden elke maandag gegeven van 10:15 tot 11:00 uur en van 11:15 tot 12:00 uur. De kleedkamers zijn een kwartier voor en na de les beschikbaar.
De minimale leeftijd is 18 jaar, kinderen mogen tijdens de zwemles niet worden meegenomen.
Om een zwemdiploma te halen is het belangrijk dat je alle lessen volgt.  Als je niet aanwezig bent krijg je geen lesgeld terug.

Kledingeisen

Tijdens de zwemlessen is zwemkleding verplicht. Een burkini mag, maar de zwemkleding moet aansluitend aan het lichaam (strak om het lichaam) zitten i.v.m. de veiligheid.

Overige informatie

 • Tijdens de Ramadan, schoolvakanties en feestdagen is er geen zwemles.
 • Als er tijdens het seizoen een extra activiteit wordt georganiseerd (bijvoorbeeld in de vakanties) dan betaal je daarvoor een apart bedrag. Je kunt dan niet met de zwemlespas naar binnen.
 • We zullen je informeren over activiteiten zoals vrijzwemmen voor vrouwen en activiteiten in de vakanties.

Inschrijven

Heeft u ook interesse om deel te nemen aan de vrouwen zwemles dan kunt u zich opgeven via:

Vrouwen voor elkaar
Contactpersoon: Marzia Jahish
M: marziajahish@hotmail.com
T: 06 33 32 23 53

Betaling lesperioden

De betalingen verlopen in twee termijnen:

 • Eerste periode (4 september t/m 18 december 2023): € 60,00. Ook als je later start betaal je 14 lessen, omdat we een plekje voor jou vrijhouden. Vrouwen die nieuw starten voor de beginners groep zwemles betalen het aantal lessen t/m december.
 • Tweede periode (8 januari 2024 t/m 1 juli 2024): € 75,60
  Ook als je later start betaal je 20 lessen, omdat we een plekje voor jou vrijhouden. Vrouwen die nieuw starten voor de zwemles betalen het aantal lessen t/m de zomervakantie 2024. Tijdens de ramadan worden geen zwemlessen gegeven.

Tarieven vrouwenzwemles

De eigen bijdrage voor de zwemles bedraagt € 4,30 per les . U betaalt éénmalig € 8,- voor de toegangspas. Na het behalen van het zwemdiploma kan dit pasje ingeleverd worden. Je ontvangt dan het zwemdiploma, hier zitten verder geen kosten aan verbonden.

Belangrijke data

Er is géén zwemles op:

 • 12 februari 2024 (carnavalsvakantie)
 • 10 maart t/m 9 april 2024 (Ramadan)
 • 29 april 2024 (meivakantie)
 • 20 mei 2024 (pinksteren)

Recreatief zwemmen voor vrouwen

Ook dit seizoen organiseren we weer een uur recreatief zwemmen, speciaal voor vrouwen. Je kunt op deze momenten heerlijk zwemmen in het gezelschap van andere vrouwen. Bij deze activiteit is ook ons personeel vrouwelijk en zijn de baden goed afgeschermd. Zo kun je in een veilige en gezellige omgeving onbezorgd sporten en ontspannen. Jongens (tot 6 jaar oud) en meisjes zijn ook welkom. Bij kinderen die nog geen zwemdiploma hebben is 1-op-1 begeleiding verplicht. Zien we je binnenkort?

Belangrijk om te weten

 • Vrouwen en kinderen die geen zwemdiploma hebben zwemmen alleen in het ondiepe deel van het 25 meter bad of in het doelgroepenbad
 • Kinderen zijn welkom, voor jongens geldt: tot de leeftijd van 6 jaar oud.
 • Voor kinderen die geen zwemdiploma hebben is 1-op-1 begeleiding in en rondom de baden verplicht. Jullie kunnen samen zwemmen in het ondiepe deel van het 25 meter bad (1.21 meter) of in het doelgroepenbad (90 cm);
 • Je kunt vanaf 10 minuten voor aanvang de kleedkamers in. Na het zwemmen kun je nog 15 minuten gebruik maken van de kleedkamers, daarna begint de volgende activiteit;
 • Volg de aanwijzingen van de toezichthouder altijd op.