Sportief

Zwemles voor vrouwen

Leren zwemmen zou voor iedereen mogelijk moeten zijn, maar niet iedereen heeft die mogelijkheid op jonge leeftijd gehad. Dit zorgt soms voor lastige situaties, waarbij bijvoorbeeld moeders in het waterrijke Nederland onvoldoende in staat zijn om hun kinderen of kleinkinderen te beschermen. Dit is de reden dat we zijn gestart met vrouwenzwemles.

De lessen vinden plaats in een voor overig publiek afgesloten gedeelte van het binnenbad en zijn geschikt voor alle vrouwen vanaf 18 jaar die willen leren zwemmen of de zwemtechnieken willen verbeteren. Dat de lessen plaatsvinden in een afgesloten gedeelte betekent niet dat de zwemles uitsluitend voor vrouwen van islamitische afkomst bedoeld is, de zwemlessen zijn voor alle vrouwen geschikt dus ook voor vrouwen met ‘watervrees’. De inhoud van de zwemlessen voor vrouwen zijn te vergelijken met gewone zwemlessen, maar worden uitsluitend gegeven door vrouwelijke zweminstructeurs.

Informatie vrouwenzwemles

De vrouwen zwemlessen zijn elke maandag 10:15 tot 11:00 uur en van 11:15 tot 12:00 uur. De kleedkamers zijn een kwartier voor en na de les beschikbaar. De zwemles is bedoeld voor vrouwen met een leeftijd van 18 jaar of ouder, kinderen mogen tijdens de zwemles niet worden meegenomen.
In de schoolvakanties zullen de lessen komen te vervallen, dit wordt tijdig gecommuniceerd. Tot slot is aanwezigheid erg belangrijk bij het behalen van een zwemdiploma. Via zwemlessen@oosterhout.nl kan er worden afgemeld. Als u niet aanwezig bent krijgt u geen lesgeld terug.

 

Kledingeisen

Tijdens de zwemlessen is zwemkleding verplicht. Een burkini mag, maar de zwemkleding moet aansluitend aan het lichaam (strak om het lichaam) zitten i.v.m. de veiligheid.

Tarieven vrouwenzwemles

De eigen bijdrage voor de zwemles bedraagt € 3,80 per les. U betaalt éénmalig € 8,- voor de toegangspas. Na het behalen van het zwemdiploma kan dit pasje ingeleverd worden u ontvangt dan het zwemdiploma, hier zitten verder geen kosten aan verbonden.

Inschrijven

Heeft u ook interesse om deel te nemen aan de vrouwen zwemles dan kunt u zich opgeven via:

Vrouwen voor elkaar
Contactpersoon: Marzia Jahish
M: info@vrouwenvoorelkaar.nl t.a.v. Marzia Jahish
T: 06 33 32 23 53

Betaling lesperioden

De betalingen verlopen in drie termijnen:

 • Eerste periode (13 september t/m 20 december 2021): €49,40 Totaal 14 zwemlessen. (Je betaalt er 13). Ook als je een week later start (bijvoorbeeld door een vakantie) betaal je 13 lessen, omdat we een plekje voor jou vrijhouden. Vrouwen die nieuw starten voor de zwemles betalen het aantal lessen t/m december.
 • Tweede periode (10 januari t/m 25 april): €49,40 14 zwemlessen. Je betaalt er 13 (1 les gratis).
 • Derde periode (9 mei t/m 19 juli): €34,20 10 zwemlessen, je betaalt er 9 (1 les gratis).
 • Gedurende het seizoen krijg je 3x een gratis les. Deze kun je dus 3x in het seizoen gebruiken, wanneer je een keer niet kunt komen. Bijvoorbeeld tijdens Ramadan.
 • Tijdens de Ramadan is er wél zwemles. Deze zal worden aangepast, zodat je geen water binnenkrijgt (aquasportles in ondiep water).
 • Als er tijdens het seizoen een extra activiteit wordt georganiseerd (bijvoorbeeld in de vakanties) dan betaal je daarvoor een apart bedrag. We zullen je informeren over activiteiten zoals vrij zwemmen voor vrouwen en activiteiten in de vakanties. Dit gaat niet van je zwemles-abonnement.

Belangrijke data

De eerste zwemles na de vakantie is op 13 september 2021

Er is géén zwemles op:

 • 27 december 2021 en 3 januari 2022 (Kerstvakantie)
 • 28 februari 2022 (Carnaval)
 • 18 april 2022 (Pasen)
 • 6 juni 2022 (Pinksteren)
 • Mei vakantie nog niet bekend (2 weken, geen les)
 • Start zomervakantie vanaf maandag 25 juli 2022