Zwemles

Zwemles ABC – Sportbedrijf Oosterhout

Leren zwemmen is niet alleen veilig, maar ook ontzettend leuk! Zwemles van Sportbedrijf Oosterhout bij De Warande wordt gegeven conform de eisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Deze zwemlesmethode bestaat uit drie Nationale zwemdiploma’s, namelijk: het A-, B- en C-diploma. Na het behalen van zwemdiploma C is je kind een echte ‘vriend van het water’ geworden, hij of zij is dan namelijk in staat om zichzelf goed te redden in zwembaden en bij activiteiten in/op het (buiten)water.

Zwemlestrajecten

Om zwemdiploma A tot en met C te behalen, doorlopen de kinderen in totaal 6 trajecten. Alle zwemlessen duren 45 minuten. We adviseren te starten met de reguliere ABC zwemlessen wanneer je kind ongeveer 5 jaar oud is. Voor jongere kinderen hebben we sinds kort de kleuterzwemles.

Starten op het niveau van het kind

Om de lessen nog beter aan te sluiten op de ontwikkeling van het kind zijn we gestart met Kleuterzwemles. Deze les is voor kinderen vanaf 3,5 jaar die al wel watervrij zijn maar voor de reguliere zwemlessen nog niet over voldoende concentratie en kracht beschikken. Vanuit de Kleuterzwemles kan het kind doorstromen naar de reguliere ABC trajecten. Meer informatie over deze lessen vindt je hier.

 

Diplomazwemmen

Maandelijks zal er diploma zwemmen georganiseerd worden, afwisselend voor A-, B- en C-diploma. Het diplomazwemmen vindt plaats volgens de regels van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Zwemleseisen

Bij De Warande leren kinderen zwemmen aan de hand van de Eisen Nationaal Zwemdiploma A, B en C. Aan de Zwemdiploma’s zitten verschillende vaardigheden gekoppeld waaraan een kind moet voldoen voor hij/zij de diploma behaald. Bij Zwemdiploma A laat je kind zien dat hij/zij een basisconditie heeft en de basisvaardigheden onder de knie heeft om op een veilige manier te bewegen en te recreëren in een zwembad zonder attracties. Bij Zwemdiploma B laat je kind zien dat hij/zij een goede conditie heeft en de vaardigheden beheerst om op een veilige manier te bewegen en te recreëren in een zwembad met attracties, zoals een (wildwater) glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Voor Zwemdiploma C laat je kind zien dat hij/zij een zeer goede conditie heeft en de vaardigheden beheerst om op een veilige manier te bewegen en te recreëren in een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Na het behalen van diploma C heeft je kind voldaan aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

 

Leerlingvolgsysteem

De zwemontwikkelingen van je kind kun je online volgen via het leerlingvolgsysteem. We adviseren alle zwemlesouders om de Warande app (via Sportcom) te downloaden, voor snelle toegang tot het leerlingvolgsysteem. Daarnaast krijg je via dezelfde app een pushbericht bij belangrijk nieuws.

Onze zwemlessen

Voor welke zwemles bent u op zoek naar informatie?

Diploma A

Klik hier voor meer informatie over Diploma A

baby-, dreumes- en peuterzwemmen

Klik hier voor meer informatie over baby-, dreumes- en peuterzwemmen

Diploma B

Klik hier voor meer informatie over Diploma B

Zwem ABC van de NRZ

Klik hier voor meer informatie over Diploma B

Diploma C

Klik hier voor meer informatie over Diploma C

Kleuterzwemles

Klik hier voor meer informatie over Kleuterzwemles

kinderen haalden hun A diploma in 2020

kinderen haalden hun B diploma in 2020

kinderen haalden hun C diploma in 2020

zwemdiploma's behaald in 2020