Vanaf april 2022 is ook het buitenpark van Recreatieoord De Warande rookvrij

Op 23 april openen de buitendeuren van De Warande, vanaf dan kun je weer genieten van de buitenzwembaden en speelplaatsen. Met ingang van dit seizoen is Recreatieoord De Warande volledig rookvrij.

In 2019 werd al een start gemaakt van een rookvrij buitenpark met de introductie van rookvrije speelplaatsen voor de kinderen. Deze werden toen aangemerkt als rookvrije zones. Deze aanpassing werd positief ontvangen. Dit jaar gaat het Recreatieoord weer een stap verder. Ook op de ligweides en terrassen mag nu niet meer gerookt worden. 

Wethouder Arnoud Kastelijns staat achter deze ontwikkeling: “Van alle bezoekers van de zwembaden en speelplaatsen van Recreatieoord De Warande is een groot deel kinderen. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal. Met een rookvrij buitenterrein geven we kinderen het goede voorbeeld en voorkomen we bovendien het schadelijke meeroken. We hechten veel waarde aan de gezondheid van al onze bezoekers maar vooral ook die van de kinderen en jongeren. Daar dragen we graag op een positieve manier aan bij.”

Iedereen blijft welkom bij Recreatieoord De Warande. Er is daarom een uitzondering gemaakt in de vorm van een kleine, afgelegen rookplaats. Deze is gesitueerd aan de achterzijde van het buitenpark. Zo hoeft men bij het bezoek het park niet te verlaten maar blijft de plaats wel buiten het zicht en bereik van de andere bezoekers.