Veelgestelde vragen

Algemeen

Ik ben iets kwijtgeraakt bij mijn bezoek

Gevonden voorwerpen worden bewaard in een kist bij de receptie. Je kan even langs de receptie lopen of contact opnemen via telefoon (0162-489-700) of social media.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Ja, zowel bij het 50m bad als het 25m bad zijn kluisjes te vinden. Om deze in gebruik te nemen heb je 0,50,- nodig, deze krijg je na je bezoek niet terug.

Is er een plattegrond van De Warande?

Klik op de foto voor de volledige plattegrond

Abonnementen

Wanneer gaat mijn abonnement in?

Je abonnement gaat in op de datum van aanschaf.

Baby-, dreumes- en peuterzwemmen

Kan ik voor een 1e keer gewoon aansluiten bij een les?

Ja, je kan gewoon aansluiten bij de groep. Er wordt voorafgaand aan de les altijd gevraagd naar nieuwe gezichten, zodat onze lesgevers hier rekening mee kunnen houden.

Hoe lang duurt een baby-, dreumes- peuterles?

Een les duurt 30 min.

Toegankelijkheid

Wat wordt er op De Warande gedaan voor de toegankelijkheid van mindervaliden?

We beschikken over rolstoelvriendelijke toiletten en kleedhokjes. Daarnaast hebben we in het doelgroepenbad een zwembadlift en een extra leuning voor toegang bij het bad. Voor mensen met een visuele beperking hebben we speciale bestickering.

Horeca

Is er een horecagelegenheid aanwezig?

Ja, bij het 25m bad hebben we een horecagelegenheid, Grand Café De Warande. Meer informatie vindt je hier: https://de-warande.nl/grand-cafe-de-warande/

cORONA MAATREGELEN & RESERVEREN

Moet ik nog reserveren voor zwemactiviteiten?

Voor Floatfit is reserveren verplicht, en voor Splash Beatz moet ook online een ticket gekocht worden.  Voor alle overige activiteiten is reserveren niet meer nodig.

ZWEMLESSEN

Hoe oud moet mijn zoon/dochter zijn voor zwemles?

We adviseren te starten met de reguliere ABC zwemlessen wanneer je kind ongeveer 5 jaar oud is. Dit omdat je kind wanneer hij/zij 4 is net begint op de basisschool. Dit is een grote stap, met veel prikkels. Om dit te laten berusten en rustig te beginnen aan de volgende stap adviseren wij 5 jaar. Is je kindje jonger dan 5 jaar? Dan is wellicht kleuterzwemles leuk om vast mee te beginnen. Meer informatie over kleuterzwemles vindt je hier: https://de-warande.nl/kleuterzwemles/

Wat is de wachttijd voor zwemles?

Je kunt het beste even contact opnemen voor een juiste schatting van de actuele wachttijd.

Hoeveel kinderen zwemmen er in een groep?

In het eerste traject bestaat een lesgroep uit maximaal negen leerlingen. We vinden het  belangrijk dat kinderen zich veilig voelen en gewend raken aan het water. De andere groepen die in het ondiepe water les hebben (traject 2 en 3) bestaan uit maximaal elf en twaalf leerlingen per groep. Tot slot bestaan alle diepe groepen (traject a, b en c) uit maximaal vijftien leerlingen. 

Hoe weet ik wanneer mijn zoon/dochter mag diplomazwemmen?

Je kind krijgt een brief mee aan het einde van de zwemles wanneer hij/zij mag afzwemmen (of proefzwemmen bij Diploma A).

Hoe vaak is er diplomazwemmen?

Diplomazwemmen vindt iedere maand plaats, afwisselend voor A-, B- en C-diploma.

Hoe weet ik hoe mijn zoon/dochter vordert gedurende de zwemlessen?

Je kunt u de ontwikkeling van uw zoon/dochter volgen via het leerlingvolgsysteem. Deze vindt je hier: https://de-warande.nl/leerlingvolgsysteem/

Mijn zoon/dochter komt van een andere zwemschool, kan hij/zij instromen?

Ja dit kan, je zoon/dochter wordt dan uitgenodigd een keer te komen ‘voorzwemmen’. Op basis hiervan kunnen wij kijken aan de hand van zijn/haar techniek in welke groep hij/zij het beste past. Mocht je je kind willen laten instromen bij onze zwemlessen, neem dan even contact op!

ZWEMBADEN

Wat is de temperatuur van de verschillende baden?

  • 50m bad: 26 graden
  • 25m bad: 28 graden 
  • Doelgroepenbad: 32 graden

De buitenbaden worden in het zomerseizoen verwarmd tot 23 graden.

Op welke wijze worden de zwembaden gereinigd?

Het 25m en doelgroepenbad worden gereinigd met behulp van zoutelectrolyse. Voor de reiniging van het 50m bad wordt chloor gebruikt.

Buitenbaden

Zijn er kluisjes aanwezig?

Je kunt gebruik maken van de kluisjes bij de kleedruimtes van het 50m bad. Het gebruik van een kluisje kost 50 cent, het apparaat accepteert alleen muntgeld en geeft evt. wisselgeld terug.

Wat voor zwembaden zijn er op het buitenpark?

We hebben een ondiep bad, een middeldiep bad en een peuterbad. Ook het 50 meter bad wordt in de zomer betrokken bij de buitenbaden, de zijwanden en dakramen gaan dan open.

Kan ik ook binnen zwemmen?

Met een ticket voor de buitenpark (zomerzwemmen) kun je ook zwemmen in het 50m bad. Een zwemdiploma is in dit bad wel verplicht. Bezoekers zonder zwemdiploma mogen dit bad niet in, ook niet met drijfmiddelen of onder begeleiding.

De zijwanden van het 50 meter bad zijn met mooi weer open, zodat je vanaf het buitenpark direct het bad in kan.

Het 25m en doelgroepenbad zijn niet toegankelijk.

Kan ik opblaasmateriaal of speelgoed meenemen?

In verband met de veiligheid mogen alleen in het ondiepe bad, het bad met het speelelement, opblaasmaterialen gebruikt worden.

Opduikmateriaal en (zachte) ballen mogen gebruikt worden in het ondiepe en middeldiepe bad.

Wat is de diepte van het peuterbad?

Het bad is 30 cm diep en is omheind.

Zijn er glijbanen en speeltoestellen?

Er is een waterglijbaan, een stroomversnelling en een bubbelbank. Op het park vind je bovendien verschillende speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden. Vlak bij het 50m. bad ligt een sportveld en een boulderwand.

Mag er gerookt worden op het buitenpark?

Ons buitenpark is rookvrij. Roken is alleen toegestaan in de daarvoor bestemde zone aan de achterzijde van het park (zie plattegronden).

Staat je vraag er niet tussen? Vul onderstaand contactformulier in of bel 0162-489 700