Water in het doelgroepenbad van De Warande vanaf 16 september 32 graden Celcius

Met name voor mensen met een thermische beperking zal vanaf zondag 16 september de temperatuur van het doelgroepenbad tijdelijk verhoogd worden naar 32 graden Celsius.

De Warande is voor iedereen, zo ook voor personen met bijvoorbeeld reuma of andere chronische aandoeningen. In 2017 werd de temperatuur van het zwemwater al verhoogd naar 31 graden Celsius, maar volgens Ton Schellekens van het voormalige Gelijkheid Past Oosterhout is dat nog steeds te koud. ”Reumapatiënten of mensen met andere chronische aandoeningen moeten in beweging blijven. In het water gaat dat gemakkelijker, maar voor veel van hen is 31 graden te koud, waardoor ze verstijven”, aldus Schellekens.

Proefperiode
De proefperiode van de temperatuursverhoging duurt een half jaar en zal goed geëvalueerd worden. Voor en tijdens de proefperiode zal door Jois Merkx van Fysiotherapie de Warande onderzoek gedaan worden naar het effect van de temperatuursverhoging. De effecten van deze temperatuursverhoging, op zowel zwemmer als bezoekersstroom, zullen in belangrijke mate bepalen of deze temperatuurstijging blijvend zal zijn.

De Warande is voor iedereen
Eerder is al gebleken dat Gemeente Oosterhout het belangrijk vindt dat iedereen kan sporten en spelen op De Warande. Alle zwembaden waren al voorzien van een invalidenlift en een zogeheten luie trap, maar zijn er bij aanvang van het zomerseizoen allerlei aanpassingen verricht en is de beleeftuin geopend.