algemeen

Over De Warande

Wist je dat de naam De Warande afkomstig is van het Franse ‘Garenne’? En dat het van oorsprong een omheind konijnen jachtterrein was? Wist je dat De Warande oorspronkelijk een zwemplas met een natuurlijke bron was?

Zwembaden

50m sportbad

Het sportbad heeft acht banen met een lengte van 50m. Door de klapwand in het midden van het zwembad kan het zwembad ook in twee 25m baden worden verdeeld. In het actuele zwemrooster kun je vinden hoe dit sportbad verdeeld is. Het sportbad kent een watertemperatuur van 27 graden Celcius.

(De watertemperatuur is momenteel 26 graden)

25m instructiebad

Het instructiebad heeft zes banen met een lengte van 25m. Het zwembad is in vergelijking tot het sportbad warmer, namelijk: 29 graden Celcius. Bij banenzwemmen in het instructiebad kan ook de whirlpool gebruikt worden.

(De watertemperatuur is momenteel 28 graden)

 

Doelgroepenbad

Het doelgroepenbad is het warmste zwembad van De Warande met een temperatuur van 32 graden Celsius. Dit zwembad heeft een afmeting van 15 bij 10 meter en heeft beschikking tot een beweegbaar mindervalide platform.

 

(De watertemperatuur is momenteel 32 graden)

Buitenbad/Buitenpark

Naast 3 binnenbaden beschikt De Warande ook over een buitenpark met diverse zwembaden. Zo is er een 25m bad met glijbaan, een zwembad met speeltoestel en een peuterbad voor de allerkleinsten. Daarnaast is er op het buitenpark van De Warande genoeg te beleven met tal van speeltoestellen en speelvelden!

Onze faciliteiten

Gratis parkeren

Fietsenstalling

Toiletten

Wifi

Kluisjes

Doelgroepenbad

25m bad

50m bad

Hoge duikplank

Lage duikplank

Bubbelbad

Rolstoeltoegankelijk toilet

Rolstoeltoegankelijke kleedhokjes

Rolstoelvriendelijk

Kleedhokjes

Douches

Buitenbad

Buitenglijbaan

Basketbalveld

Jeu de boules velden

Klim attracties

Verhuur

Alle zwembaden van De Warande zijn ook beschikbaar voor zakelijke of particuliere huur, voor meer informatie over het huren van een (of meerdere) van de zwembaden van De Warande verwijzen wij u door naar Sportbedrijf Oosterhout.

Grand Café De Warande

Het nieuwe Grand Café heeft haar deuren geopend op De Warande. Kom gezellig langs en geniet van koffie met iets lekkers of een smakelijke lunch. Ook een aanrader: na de training nog even een drankje doen met je teamgenoten! 

Warande Paviljoen

In de zomer van 2021 opende Warande Paviljoen voor het eerst haar deuren. Het Warande Paviljoen bevindt zich centraal op het buitenpark van De Warande en is er tijdens de warme zomerdagen voor de nodige verkoeling en versnaperingen. Van chips tot snoep en van koude dranken tot overheerlijke ijsjes, we hebben het allemaal!

Gibbon Sport

Bekijk de Warande vanuit de boom tijdens het Monkeyklimmen, strijd en werk samen op onze zeskamp onderdelen zoals de stormbaan, schiet in de roos bij het boogschieten, vaar op een vlot of speel Lord of the Rings met ons spectaculaire spel Archery tag.

En nieuw bij GibbonSport: stap op onze Stappalen en ga hoog, hoger hoogst! Wie durft? Of cruise door het prachtige natuurgebied de Vrachelse Heide op onze FAT-bikes. En vet zijn ze!

GibbonSport biedt groepsactiviteiten aan in de vorm van Outdoor-Challenges. Dit zijn combinaties van activiteiten waarbij teams het tegen elkaar opnemen. Deze Outdoor-Challenges zijn ideaal voor schoolgroepen, bedrijven en sportteams (van 10 tot 200 pers.) en kun je zelf samenstellen.

Ook kun je bij ons terecht voor je avontuurlijke kinderfeest!

Plattegrond Recreatieoord De Warande