Sportief

Op De Warande spelen we samen

De Warande is een mooi zwemcomplex met binnen en buitenbaden, speeltuinen en veel groen. Twee jaar na opening wordt er nog steeds hard gewerkt aan de toegankelijkheid van het gebouw. Dit gaat verder dan alleen het fysieke aspect, zoals een invalide lift, de Warande is namelijk écht voor iedereen. 

Samen met het voormalige Gelijkheid Past Oosterhout en de Speeltuinbende hebben we bekeken wat zou moeten gebeuren om meer kinderen én volwassenen met een beperking op De Warande te mogen verwelkomen en hebben hiertoe een plan de campagne opgesteld. Zo is er vanaf het seizoen 2018 meer gelegenheid om samen te spelen tussen kinderen met en zonder beperking. De oude skelterbaan wordt omgetoverd tot een rolstoelvriendelijke ‘beleeftuin’, er is een Hippocampe rolstoel beschikbaar op het park zodat ook rolstoelafhankelijke kinderen (en volwassenen) in het buitenzwembad kunnen zwemmen en worden er de nodige aanpassingen gedaan aan toiletvoorzieningen en bijvoorbeeld bewegwijzering. Ook de medewerkers van het Sportbedrijf zijn getraind om zich ook beter te kunnen verplaatsen in de beleving van mensen met een beperking en hun behoeften. Want dat is voor gezonde mensen geen vanzelfsprekende vaardigheid.

De gemeente Oosterhout heeft samen met Moove, Fysiotherapie De Warande, GPO en het Sportbedrijf een sportief programma gemaakt voor kinderen met en zonder beperking. Kinderen hebben op een leuke manier kunnen ervaren hoe eenvoudig het is om samen te spelen, wanneer ze vanuit een samen-speel-bril kijken.