Nieuwe maatregelen – November 2020 (update per 25/11)

Er is heel wat veranderd de afgelopen maanden. Vanwege de grootte van onze locatie en de verschillende activiteiten die georganiseerd worden zijn een aantal maatregelen nodig om te kunnen voldoen aan de 1,5 meter afstand. Alles om het voor jou en voor ons veilig te houden.

 • Algemeen
  Volwassenen (bezoekers vanaf 18 jaar) houden afstand tot alle andere bezoekers van 13 jaar en ouder die niet tot het eigen huishouden behoren. Bezoekers van 13 tot 18 jaar houden afstand tot volwassenen die niet tot het eigen huishouden behoren.
 • Aangepast rooster
  Om het aantal bezoekers en de bezoekersstromen te reguleren hebben we een aangepast rooster. Het kan zijn dat je daarom niet kunt zwemmen of sporten op het moment dat je voorheen gewend was.
 • Reserveren is verplicht
  Voor alle activiteiten dient door iedereen, ook door abonnementhouders, vooraf gereserveerd te worden. Alleen dan hebben we goed zicht op het aantal bezoekers. We kunnen het aantal deelnemers op die manier beperken zodat er voldoende ruimte is om afstand te houden. De reservering kun je online maken, via onze website. Wanneer jouw gewenste tijdvak vol is, kies dan een ander moment. Reserveren is mogelijk via het kopje ‘reserveren’ in het menu van de website. Vanaf 15-10 zijn de aantallen in deelnemers verder beperkt. Daarom is het vanaf die datum mogelijk om voor max. 3 activiteiten in de toekomst te reserveren en voor max. 2 personen. Hiermee blijft deelname voor iedereen beschikbaar. Wanneer de activiteit heeft plaatsgevonden komt er weer een nieuwe reserveringsoptie beschikbaar. 
 • Abonnementen en X-badenkaarten
  Sinds 31 augustus zijn alle abonnementen weer geactiveerd. Betaalde abonnementen worden vanaf dan verlengd met de tijd dat ze niet gebruikt konden worden. De incasso’s worden weer opgestart. Reserveren blijft nog steeds verplicht. De reguliere 25 en 10 badenkaarten zijn gewoon te gebruiken.
 • Voorafgaand aan je bezoek
  Ga voordat je vertrekt thuis onder de douche en naar het toilet, hiermee beperken we het gebruik van de sanitaire ruimtes. Trek je badkleding alvast onder de overkleding aan, dan ben je sneller klaar met omkleden. De douches zijn niet beschikbaar, je kunt na afloop weer thuis douchen. Toiletten zijn wel beschikbaar. Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang om de doorstroom te bevorderen.
 • Draag een mondkapje
  We vragen je bij het betreden van de locatie een mondkapje te dragen totdat je in de kleedkamer bent. Je kunt het na het omkleden opbergen bij je kleding. Bij vertrek vragen we je het mondkapje weer op te zetten in de kleedkamers. Wanneer je buiten bent kun je het weer afzetten. Per 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje ook in onze accommodatie verplicht.
  Ook onze medewerkers dragen een mondkapje, behalve wanneer lesgegeven wordt. Achter de receptie wordt vanwege de spatschermen geen mondkapje gedragen. 
 • Wachtrij, registratie en betaling
  Op het toegangspad wordt met lijnen 1,5 meter afstand aangegeven. Houd deze afstand aan om buiten te wachten. Vanaf 10 minuten voor aanvang zal de kassa opengaan voor controle van je reservering en betaling. Er kan steeds 1 persoon naar binnen. Desinfecteer je handen voordat je naar binnen gaat, desinfectiemiddel is op de locatie beschikbaar. Betaling kan alleen met pin, bij voorkeur contactloos. Contante betalingen worden niet geaccepteerd.
 • Kleedkamers en kluisjes
  Neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee. Volg de route bij de kleedruimtes. Neem je kleding en overige spullen in een sporttas mee naar de zwemzaal en zet deze op de aangewezen plaats. Kleedkamers dienen leeg achtergelaten te worden om alle ruimte beschikbaar te houden voor andere bezoekers.
 • Looproutes
  Volg de looproutes die uitgezet zijn. Deze zijn bedoeld om bezoekersstromen te spreiden. Houd altijd 1,5 meter afstand. Wacht waar nodig op je voorganger en geef elkaar de ruimte. Omdat het doelgroepenbad en 25m bad als twee aparte ruimtes ingezet worden is de looproute veranderd.
  Na afloop van de activiteiten in het 25m bad ga je vanaf nu via de 2e doucheruimte naar de wisselcabines. De ingang voor activiteiten in het doelgroepenbad is bij de 1e doucheruimte. We vragen je voor activiteiten in het doelgroepenbad zoveel mogelijk de grote kleedruimtes te gebruiken.
 • Hygiënemaatregelen
  alle deurknoppen, andere handcontactpunten en kleedkamers worden doorlopend gereinigd. De toiletten worden vaker en met extra hygiëne maatregelen schoongemaakt. Douches zijn gesloten, iedereen dient thuis te douchen. Ten aanzien van de te nemen hygiëne maatregelen volgen we altijd de richtlijnen die de RIVM hierin stelt.
 • Vertrek
  5 minuten voor de eindtijd wordt je verzocht het bad te verlaten. Douches zijn niet beschikbaar, je kunt thuis douchen. Vertrek direct na het omkleden via de aangegeven route. Het is mogelijk dat dit niet de kortste route is, vanwege het eenrichtingsverkeer is het echter belangrijk de pijlen te volgen.
 • Horecagelegenheid 
  Grand Café De Warande is vanwege de aangescherpte maatregelen momenteel gesloten

Specifieke informatie per activiteit

 • Banenzwemmen: De zwemmers houden ook tijdens het zwemmen 1,5 meter afstand en liefst meer. Bij de indeling van de bezetting van de baden houden we rekening met de vaardigheid/snelheid van de zwemmers. Er is eenrichtingsverkeer per baan. Je maakt op je zwemroute gebruik van 2 banen. Je zwemt de ene baan heen en de andere baan terug. Tijdens het banenzwemmen in het 25m bad is het doelgroepenbad niet beschikbaar.
 • Aquasporten: De lessen worden in kleine groepen gegeven, waarbij 1,5 meter tussen de verschillende sporters wordt aangehouden. Doordat we twee naast elkaar gelegen baden gebruiken is er voldoende capaciteit voor de aquasporten.
 • Baby- dreumes- en peuterzwemmen: Het is niet toegestaan om in de zwemzaal langs de kant te kijken naar de les. Bij baby-, dreumes-, en peuterzwemmen gaat er 1 begeleider per kind mee in het water. Vanwege de beperkte ruimte in het rooster zijn de baby- en dreumeszwemlessen samengevoegd. Het is verplicht vooraf je plaats te reserveren via de website (de-warande.nl/reserveren), je reserveert 1 plaats, die is voor jou en je kind samen. De grote kleedruimtes (achterin) en familiekleedkamers zijn beschikbaar voor het omkleden. We adviseren vooraf thuis al de zwemkleding aan te doen om de doorstroom te bevorderen. Om de bezoekersstromen te scheiden is de tijd voor het omkleden wat beperkt.
 • Zwemlessen
  Het is niet toegestaan om in de zwemzaal langs de kant te kijken naar de les. Tijdens de les dienen ouders de accommodatie te verlaten.
  Voor de zwemlessen geldt een aparte instructie die aan de zwemlesouders wordt meegegeven. Kleding mag niet in de wisselcabines achterblijven maar dient mee naar buiten genomen te worden door de ouder.