Nieuwe maatregelen – juli 2020

Er is heel wat veranderd de afgelopen maanden. We kunnen nu weer beperkt open maar zullen daarbij ook een nieuwe werkwijze introduceren. Alles om het voor jou en voor ons veilig te houden.

 • Algemeen
  Bezoekers van 13 tot 18 jaar houden afstand tot volwassenen die niet tot het eigen huishouden behoren. Bezoekers van 18 jaar en ouder houden afstand tot alle andere bezoekers van 13 jaar en ouder die niet tot het eigen huishouden behoren.
 • Aangepast rooster
  Om het aantal bezoekers en de bezoekersstromen te reguleren hebben we een aangepast rooster. Het kan zijn dat je daarom niet kunt zwemmen of sporten op het moment dat je voorheen gewend was. Een aantal activiteiten zullen we op een later moment toevoegen.
 • Reserveren is verplicht
  Voor alle activiteiten dient vooraf gereserveerd te worden. Alleen dan hebben we goed zicht op het aantal bezoekers. We kunnen het aantal deelnemers op die manier beperken zodat er voldoende ruimte is om afstand te houden. De reservering kun je online maken, via onze website. Wanneer jouw gewenste tijdvak vol is, kies dan een ander moment. We zullen monitoren hoe dit verloopt en waar nodig verder vooruit plannen zodat iedereen kans heeft om zijn moment te reserveren. Reserveren is mogelijk via het kopje ‘reserveren’ in het menu van de website.
 • Abonnementen en X-badenkaarten
  Omdat we een beperkt aanbod (zowel in activiteiten als mogelijke aantal bezoekers) bieden in de eerste fase blijven abonnementen nog bevroren. Het is mogelijk dat de gewenste zwemmomenten vol raken waardoor niet iedere abonnementhouder kan reserveren. Betaalde abonnementen worden in de volgende fase verlengd met de tijd dat ze niet gebruikt konden worden. De incasso’s van de overige abonnementen zijn stilgezet tot we in een volgende fase meer kunnen aanbieden. Abonnementhouders kunnen tickets voor de volgende activiteiten kopen tegen een gereduceerd tarief: banenzwemmen € 2,- en aquasporten €3,80. Reserveren blijft nog steeds verplicht.
  De reguliere 25  en 10 badenkaarten zijn in middels weer te gebruiken. We zijn voornemens de abonnementen per 31 augustus weer te activeren. Dit is afhankelijk van de situatie rondom het coronavirus. Gezondheid en veiligheid gaan hierin altijd voor. Halverwege augustus nemen we een definitief besluit over het activeren van de abonnementen.
 • Voorafgaand aan je bezoek
  Ga voordat je vertrekt thuis onder de douche en naar het toilet, hiermee beperken we het gebruik van de sanitaire ruimtes. Trek je badkleding alvast onder de overkleding aan, dan ben je sneller klaar met omkleden. De douches zijn niet beschikbaar, je kunt na afloop weer thuis douchen. Toiletten zijn beschikbaar. Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang om de doorstroom te bevorderen.
 • Wachtrij, registratie en betaling
  Op het toegangspad wordt met lijnen 1,5 meter afstand aangegeven. Houd deze afstand aan om buiten te wachten. Vanaf 10 minuten voor aanvang zal de kassa opengaan voor controle van je reservering en betaling (bij binnen zwemmen). Er kan steeds 1 persoon naar binnen. Desinfecteer je handen voordat je naar binnen gaat, desinfectiemiddel is op de locatie beschikbaar. Betaling kan alleen met pin, bij voorkeur contactloos. Contante betalingen worden niet geaccepteerd.
 • Kleedkamers en kluisjes
  Binnen zwemmen: Neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee. Volg de route bij de kleedruimtes. Neem je kleding en overige spullen in een sporttas mee naar de zwemzaal en zet deze op de aangewezen plaats.
  Buiten zwemmen: volg de route naar de buitenbaden. Je kunt de kluisjes gebruiken naast het 50m bad. Tijdens het buiten zwemmen zijn de grote kleedruimtes niet beschikbaar.
 • Looproutes
  Volg de looproutes die uitgezet zijn. Deze zijn bedoeld om bezoekersstromen te spreiden. Houd altijd 1,5 meter afstand. Wacht waar nodig op je voorganger en geef elkaar de ruimte.
 • Hygiënemaatregelen
  alle deurknoppen, andere handcontactpunten en kleedkamers worden doorlopend gereinigd. De toiletten worden vaker en met extra hygiëne maatregelen schoongemaakt. Douches zijn gesloten, iedereen dient thuis te douchen. Ten aanzien van de te nemen hygiëne maatregelen volgen we altijd de richtlijnen die de RIVM hierin stelt.
 • Vertrek
  5 minuten voor de eindtijd wordt je verzocht het bad te verlaten. Douches zijn niet beschikbaar, je kunt thuis douchen. Vertrek direct na het omkleden via de aangegeven route. Het is mogelijk dat dit niet de kortste route is, vanwege het eenrichtingsverkeer is het echter belangrijk de pijlen te volgen.
 • Brasserie De Warande
  De Brasserie is geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Voor de Brasserie geldt dat er aan de bar wordt besteld, je neemt de bestelling van daaruit direct mee naar de tafel.

Specifieke informatie per activiteit

 • Banenzwemmen: De zwemmers houden ook tijdens het zwemmen 1,5 meter afstand en liefst meer. Bij de indeling van de bezetting van de baden houden we rekening met de vaardigheid/snelheid van de zwemmers. Er is eenrichtingsverkeer per baan. Je maakt op je zwemroute route gebruik van 2 banen. Je zwemt de ene baan heen en de andere baan terug. Tijdens het banenzwemmen in het 25m bad is het doelgroepenbad niet beschikbaar.
 • Aquasporten: De lessen worden in kleine groepen gegeven, waarbij meer dan 1,5 meter tussen de verschillende sporters wordt aangehouden. Doordat we twee naast elkaar gelegen baden gebruiken is er voldoende capaciteit voor de aquasporten.
 • Zwemlessen en baby- dreumes- en peuterzwemmen: Het is niet toegestaan om in de zwemzaal langs de kant te kijken naar de les. Wachten kan in de brasserie. Bij baby-, dreumes-, en peuterzwemmen gaat er 1 begeleider per kind mee in het water.
 • Buitenpark: Reserveren is ook hier verplicht, daarnaast dient direct na het reserveren betaald te worden via iDeal. In de zomervakantie kun je buiten zwemmen tussen 11:00 en 18:00 uur. Het 50m bad is in dit tijdvak ook beschikbaar maar alleen voor bezoekers met zwemdiploma. In het middeldiepe bad zijn speelmaterialen zoals ballen en opblaasmaterialen in het water niet toegestaan. Er zijn geen leeftijdsbeperkingen meer per bad. Wel geldt altijd : bezoekers van 13 tot 18 jaar houden afstand tot volwassenen buiten het eigen huishouden. Bezoekers van 18 jaar en ouder houden afstand tot alle andere bezoekers van 13 jaar en ouder die niet tot het eigen huishouden behoren.