Nieuwe maatregelen – mei 2020

Er is heel wat veranderd de afgelopen maanden. We kunnen nu weer beperkt open maar zullen daarbij ook een nieuwe werkwijze introduceren. Alles om het voor jou en voor ons veilig te houden.

 • Aangepast rooster
  Om het aantal bezoekers en de bezoekersstromen te reguleren hebben we een aangepast rooster. Het kan zijn dat je daarom niet kunt zwemmen of sporten op het moment dat je voorheen gewend was. Een aantal activiteiten zullen we op een later moment toevoegen.
 • Reserveren is verplicht
  Voor alle activiteiten dient vooraf gereserveerd te worden. Alleen dan hebben we goed zicht op het aantal bezoekers. We kunnen het aantal deelnemers op die manier beperken zodat er voldoende ruimte is om afstand te houden. De reservering kun je online maken, via onze website. We gebruiken hiervoor het reserveringssysteem dat al gebruikt werd voor Floatfit en de inhaallessen van de zwemles. Wanneer jouw gewenste tijdvak vol is, kies dan een ander moment. We zullen monitoren hoe dit verloopt en waar nodig verder vooruit plannen zodat iedereen kans heeft om zijn moment te reserveren. Reserveren is mogelijk via het kopje ‘reserveren’ in het menu van de website.
 • Abonnementen en X-badenkaarten
  Omdat we een beperkt aanbod (zowel in activiteiten als mogelijke aantal bezoekers) bieden in de eerste fase blijven abonnementen nog bevroren. Het is mogelijk dat de gewenste zwemmomenten vol raken waardoor niet iedere abonnementhouder kan reserveren. Ook de badenkaarten zijn in deze fase nog niet te gebruiken. Betaalde abonnementen en kaarten worden in de volgende fase verlengd met de tijd dat ze niet gebruikt konden worden. De incasso’s van de overige abonnementen zijn stilgezet tot we in een volgende fase meer kunnen aanbieden.
 • Voorafgaand aan je bezoek
  Ga voordat je vertrekt thuis onder de douche en naar het toilet, hiermee beperken we het gebruik van de sanitaire ruimtes. Trek je badkleding alvast onder de overkleding aan, dan ben je sneller klaar met omkleden. De douches zijn niet beschikbaar, je kunt na afloop weer thuis douchen. Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang om de doorstroom te bevorderen.
 • Wachtrij, registratie en betaling
  Op het toegangspad wordt met lijnen 1,5 meter afstand aangegeven. Houd deze afstand aan om buiten te wachten. Vanaf 10 minuten voor aanvang zal de kassa opengaan voor controle van je reservering en betaling (bij binnen zwemmen). Er kan steeds 1 persoon naar binnen. Desinfecteer je handen voordat je naar binnen gaat, desinfectiemiddel is op de locatie beschikbaar. Betaling kan alleen met pin, bij voorkeur contactloos. Contante betalingen worden niet geaccepteerd.
 • Kleedkamers en kluisjes
  Neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee, kluisjes zijn niet beschikbaar. Volg de route bij de kleedruimtes. Neem je kleding en overige spullen in een sporttas mee naar de zwemzaal en zet deze op de aangewezen plaats. Wanneer je in de buitenbaden gaat zwemmen zijn de kleedruimtes niet beschikbaar.
 • Looproutes
  Volg de looproutes die uitgezet zijn. Deze zijn bedoeld om bezoekersstromen te spreiden. Houd altijd 1,5 meter afstand. Wacht waar nodig op je voorganger en geef elkaar de ruimte.
 • Hygiënemaatregelen
  alle deurknoppen, andere handcontactpunten en kleedkamers worden doorlopend gereinigd. De toiletten worden vaker en met extra hygiëne maatregelen schoongemaakt. Douches zijn gesloten, iedereen dient thuis te douchen. Ten aanzien van de te nemen hygiëne maatregelen volgen we altijd de richtlijnen die de RIVM hierin stelt.
 • Vertrek
  5 minuten voor de eindtijd wordt je verzocht het bad te verlaten. Douches zijn niet beschikbaar, je kunt thuis douchen. Vertrek direct na het omkleden via de aangegeven route. Het is mogelijk dat dit niet de kortste route is, vanwege het eenrichtingsverkeer is het echter belangrijk de pijlen te volgen.
 • Brasserie De Warande
  De Brasserie zal per 1 juni 12:00 uur open gaan. In de Brasserie geldt dat er aan de bar wordt besteld, je neemt de bestelling van daaruit direct mee naar de tafel. Er is plaats voor maximaal 30 personen. Wanneer je niet uit hetzelfde huishouden komt mag je met max. 2 personen aan een tafel zitten. Tijdens de zwemlessen zijn de screens gesloten om de 1,5 meter afstand te bewaren.

Specifieke informatie per activiteit

Banenzwemmen: De zwemmers houden ook tijdens het zwemmen 1,5 meter afstand en liefst meer. Bij de indeling van de bezetting van de baden houden we rekening met de vaardigheid/snelheid van de zwemmers. Inhalen is niet toegestaan. Er is eenrichtingsverkeer per baan. Je maakt op je zwemroute route gebruik van 2 banen. Je zwemt de ene baan heen en de andere baan terug. Tijdens het banenzwemmen in het 25m bad is het doelgroepenbad niet beschikbaar. Banenzwemmen kan vanwege het tempo en het verbod op inhalen alleen voor zwemmers van 12 jaar en ouder.

Zwemlessen: Vanaf dinsdag 2 juni starten de zwemlessen. Ouders zijn per mail geïnformeerd over het inschrijven voor de nieuwe lestijden. Vanwege de maatregelen is het helaas niet meer mogelijk de bestaande tijden aan te houden, we begrijpen dat dit vervelend kan zijn maar vertrouwen op je begrip voor de situatie. Door op de maandag en zaterdag extra lessen toe te voegen verwachten we alle kinderen toch een plaats te kunnen geven.

Aquasporten: De lessen worden in kleine groepen gegeven, waarbij meer dan 1,5 meter tussen de verschillende sporters wordt aangehouden. Doordat we twee naast elkaar gelegen baden gebruiken is er voldoende capaciteit voor de aquasporten.

Buitenpark: Vanaf maandag 1 juni kan er weer buiten gezwommen worden. Er worden 2 blokken van 3 uur ingepland op dagen met goed weer: 12:00 uur tot 15:00 uur en van 16:00 uur tot 19:00 uur. Reserveren is ook hier verplicht, daarnaast dient direct na het reserveren betaald te worden via iDeal.

 • Het peuterbad en ondiepe bad (met het speelelement) zijn beschikbaar voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij kunnen hier vrijuit spelen. Voor het begeleiden van een kind dat nog geen zwemdiploma heeft, is een ouder in het water toegestaan. Zij dienen wel 1,5 meter afstand te houden tot andere ouders en kinderen.
 • In het middeldiepe bad mogen bezoekers van 13 jaar en ouder zwemmen. Voor hen geldt dat steeds 1,5 meter afstand gehouden dient te worden tot de andere zwemmers. Speelmaterialen zoals ballen en opblaasmaterialen zijn in het water niet toegestaan.