Sportief

Meer Bewegen Voor Ouderen (M.B.V.O)

U bent nog actief en fit en natuurlijk wilt u dat graag zo houden. Bewegen in het water is de ideale manier om uw botten en spieren sterk te houden, uw coördinatie te verbeteren en uw conditie op peil te houden zonder extra kans op blessures.

Naast al deze belangrijke voordelen is het natuurlijk ook leuk en gezellig om in groepsverband actief bezig te zijn. Vakbekwame leerkrachten geven les in ondiep water (1.25m) met een aangename temperatuur en op de achtergrond gezellige muziek.

 

Tijdens de les gebruiken we diverse materialen, zoals ballen, plankjes, gewichtjes of halters. In het water wordt er gewerkt aan het verbeteren of in stand houden van de conditie. Daarnaast werkt u ongemerkt aan uw mobiliteit, balans en lenigheid. De opwaartse druk van het water zorgt voor een betere doorbloeding van de huid en ontspant de spieren. Het water geeft bovendien een gevoel van gewichtloosheid. Hoe dieper het water hoe lichter we lijken. Lopen en springen buiten het water veroorzaakt veel belasting aan gewrichten, spieren, banden en pezen. In het water is deze belasting veel minder, waardoor de kans op blessures veel kleiner is.

De kosten voor een 45 minuten durende m.b.v.o. les zijn € 6,- per persoon.