Zwemles voor vrouwen

Sinds januari 2018 vindt een pilot ‘vrouwenzwemmen’ plaats waarin men zwemvaardigheidslessen aanbiedt die uitsluitend voor vrouwen zijn bestemd.

De lessen vinden plaats in een voor overig publiek afgesloten gedeelte van het binnenbad en zijn geschikt voor alle vrouwen vanaf 18 jaar die willen leren zwemmen of de zwemtechnieken willen verbeteren. Dat de lessen plaatsvinden in een afgesloten gedeelte betekent niet dat de zwemles uitsluitend voor vrouwen van islamitische afkomst bedoeld is, de zwemlessen zijn voor alle vrouwen geschikt dus ook voor vrouwen met ‘watervrees’. De inhoud van de zwemlessen voor vrouwen zijn te vergelijken met gewone zwemlessen, maar worden uitsluitend gegeven door vrouwelijke zweminstructeurs.

Toelichting pilot

Leren zwemmen zou voor iedereen mogelijk moeten zijn, maar niet iedereen heeft die mogelijkheid op jonge leeftijd gehad. Dit zorgt soms voor lastige situaties, waarbij bijvoorbeeld moeders in het waterrijke Nederland onvoldoende in staat zijn om hun kinderen of kleinkinderen te beschermen. Om die reden zijn we vanaf januari met een pilot ‘vrouwenzwemles’ gestart voor de duur van anderhalf jaar. De pilot is geslaagd als alle deelnemende vrouwen de lesperiode kunnen afsluiten met een erkend zwemdiploma van NPZ-NRZ.

Indien blijkt dat er ook na de pilot voldoende animo is zullen de zwemlessen ook na afloop van de pilotperiode structureel in het zwemrooster van De Warande worden aangeboden.

Zwemtijden

Elke maandagochtend tussen 10:45 tot 11:45 uur wordt er in het 25m bad vrouwen zwemles gegeven. De zwemles is echt bedoeld voor vrouwen met een leeftijd van 18 jaar of ouder, kinderen mogen dus niet worden meegenomen.

Inschrijven

Heeft u ook interesse om deel te nemen aan de vrouwen zwemles dan kunt u zich opgeven via:

Vrouwen voor elkaar
Contactpersoon: Marzia Jahish
M: info@vrouwenvoorelkaar.nl t.a.v. Marzia Jahish
T: 06 33 32 23 53