Zwemles voor vrouwen

Leren zwemmen zou voor iedereen mogelijk moeten zijn, maar niet iedereen heeft die mogelijkheid op jonge leeftijd gehad. Dit zorgt soms voor lastige situaties, waarbij bijvoorbeeld moeders in het waterrijke Nederland onvoldoende in staat zijn om hun kinderen of kleinkinderen te beschermen. Dit is de reden dat we zijn gestart met vrouwenzwemles.

De lessen vinden plaats in een voor overig publiek afgesloten gedeelte van het binnenbad en zijn geschikt voor alle vrouwen vanaf 18 jaar die willen leren zwemmen of de zwemtechnieken willen verbeteren. Dat de lessen plaatsvinden in een afgesloten gedeelte betekent niet dat de zwemles uitsluitend voor vrouwen van islamitische afkomst bedoeld is, de zwemlessen zijn voor alle vrouwen geschikt dus ook voor vrouwen met ‘watervrees’. De inhoud van de zwemlessen voor vrouwen zijn te vergelijken met gewone zwemlessen, maar worden uitsluitend gegeven door vrouwelijke zweminstructeurs.

INFORMATIE  VROUWENZWEMLES

De vrouwen zwemlessen zijn elke maandag 10:15 tot 11:00 uur en van 11:15 tot 12:00 uur. De kleedkamers zijn een kwartier voor en na de les beschikbaar. De zwemles is bedoeld voor vrouwen met een leeftijd van 18 jaar of ouder, kinderen mogen tijdens de zwemles niet worden meegenomen.
In de schoolvakanties zullen de lessen komen te vervallen, dit wordt tijdig gecommuniceerd. Tot slot is aanwezigheid erg belangrijk bij het behalen van een zwemdiploma. Via zwemlessen@oosterhout.nl kan er worden afgemeld. Als u niet aanwezig bent krijgt u geen lesgeld terug.

KLEDINGEISEN
Tijdens de zwemlessen is zwemkleding verplicht. Een burkini mag, maar de zwemkleding moet aansluitend aan het lichaam (strak om het lichaam) zitten i.v.m. de veiligheid.

TARIEVEN VROUWENZWEMLES
De eigen bijdrage voor de zwemles bedraagt € 3,80 per les. U betaalt éénmalig € 8,- voor de toegangspas. Na het behalen van het zwemdiploma kan dit pasje ingeleverd worden u ontvangt dan het zwemdiploma, hier zitten verder geen kosten aan verbonden.

BETALING

De betalingen verlopen in twee termijnen:

 • Tweede periode (4 januari t/m 26 april): €53.20 15 zwemlessen. Je betaalt er 14 (1 les gratis).
 • Derde periode (10 mei t/m 19  juli): €34,20 10 zwemlessen, je betaalt er 9 (1 les gratis).
 • Gedurende het seizoen van januari t/m juli, krijg je 2x een gratis les. Deze kun je dus 2x in het seizoen gebruiken, wanneer je een keer niet kunt komen. Bijvoorbeeld tijdens de Ramadan.
 • Tijdens de Ramadan is er wél zwemles. Deze zal worden aangepast, zodat je geen water binnenkrijgt (aquasportles in ondiep water).
 • Als er tijdens het seizoen een extra activiteit wordt georganiseerd (bijvoorbeeld in de vakanties) dan betaal je daarvoor een apart bedrag.
  Dit gaat niet van je zwemles-abonnement.
 • We zullen je informeren over activiteiten zoals vrijzwemmen voor vrouwen en activiteiten in de vakanties.

BELANGRIJKE DATA
De eerste zwemles na de vakantie is op maandag 4 januari

Er is géén zwemles op:

 • 15 februari 2021 (Carnaval)
 • 5 april 2021 (Pasen)
 • 24 mei 2021 (Koningsdag)
 • 3 mei 2021 (Pinksteren)

Inschrijven

Heeft u ook interesse om deel te nemen aan de vrouwen zwemles dan kunt u zich opgeven via:

Vrouwen voor elkaar
Contactpersoon: Marzia Jahish
M: info@vrouwenvoorelkaar.nl t.a.v. Marzia Jahish
T: 06 33 32 23 53