Sportief

Beweegsaam

BeweegSaam is een vernieuwde vorm van dagbesteding in het zwembad. Een beweegactiviteit in het water voor mensen met een beperking . Onder supervisie van een gespecialiseerde beweeginstructeur en onder één-op-één begeleiding van studenten gaan deelnemers het water in om te bewegen. Het bewegen in warm water houdt de spieren en gewrichten soepel en sterk. De belangrijkste criteria zijn dat deelnemers hulp nodig hebben bij het omkleden en de zwemactiviteiten. Daarnaast is van belang dat de deelnemers ook daadwerkelijk kunnen meedoen met de activiteiten. Eventueel kan in overleg met de huisarts of instellingsarts worden bekeken of deelname verantwoord is.

Aanbod

Tijdens het zwemmen zijn studenten aanwezig die één-op-één begeleiding bieden aan de deelnemers. Bij het bad is een brede trap aanwezig om in het water te gaan en een rolstoellift. Studenten begeleiden ook de deelnemers bij het aankleden en omkleden. Voorafgaand aan het zwemmen of na het zwemmen is er een koffiemoment in Grand Café de Warande waar we gezellig bij elkaar komen voor een praatje met een heerlijk kopje koffie/thee erbij.

Wanneer: Elke donderdag
Tijd: 13:00 tot 13:45 uur en 14:30 tot 15:15
Waar: Doelgroepenbad van Recreatieoord De Warande

Iets voor u of uw naaste?

Spreekt dit u aan of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via 0162-489700 en via de mail beweegsaam@oosterhout.nl. Ook voor meer informatie kunt u bij daar terecht.

BeweegSaam is een initiatief van Curio en gemeente Oosterhout.