Banenzwemmen

Zwemmen versterkt de gezondheid van botten, het houdt spieren soepel en verbetert de kracht van de longen. Daarnaast is het een sport die iedereen van jong tot oud kan beoefenen. Zowel voor de plezierzwemmers als de fanatieke baantjestrekkers zijn er verschillende momenten, zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds, om banen te zwemmen.

9 redenen om te gaan zwemmen

5

500 tot 700 calorieën verbranden per uur;

5

versterkt de gezondheid van botten;

5

houdt spieren soepel;

5

je traint je buik, armen en beenspieren;

5

vermindert de impact op de gewrichten;

5

houdt de bloeddruk laag;

5

zwemmen is gemakkelijk te combineren met andere sporten;

5

vermindert het risico op hartziektes;

5

verbetert de kracht van de longen.

Zwembaden

50m sportbad

Het sportbad heeft acht banen met een lengte van 50m. Door de klapwand in het midden van het zwembad kan het zwembad ook in twee 25m baden worden verdeeld. In het actuele zwemrooster kun je vinden hoe dit sportbad verdeeld is. Het sportbad kent een watertemperatuur van 26 graden Celcius.

Borstcrawl – en doorzwembaan

Voor alle snelle zwemmers worden tijdens het banenzwemmen in het 50m sportbad twee snelle banen gecreëerd (een borstcrawl- en een doorzwembaan). In het 25m instructiebad is er één snelle borstcrawlbaan gecreëerd.

25m instructiebad

Het instructiebad heeft zes banen met een lengte van 25m. Het zwembad is in vergelijking tot het sportbad warmer, namelijk: 28 graden Celcius. Bij banenzwemmen in het instructiebad kan ook de whirlpool gebruikt worden.