Zwemles

Baby-, dreumes- en peuterzwemmen

Wist je dat een baby na de eerste inentingen al mag zwemmen? Speciaal voor de allerkleinsten hebben we een erg leuk zwemprogramma dat voor zowel kinderen als ouders fantastisch is.

Kinderen die vrij in het water bewegen, kunnen later meer ontspannen leren zwemmen. Daarbij heeft bewegen in het water een positieve invloed op de ontwikkeling van de motoriek en de coördinatie van een kindje. Je kunt er daarom niet vroeg genoeg mee beginnen.

Baby’s vanaf ongeveer drie maanden leren we met oefeningen, liedjes en spelletjes vertrouwd te worden met het water. Lopende dreumesen en eigenwijze peuters ontwikkelen zich steeds verder en hebben daarom ook andere stimulans en uitdaging nodig. Om deze reden zijn de baby-, dreumes- en peuterzwemlessen naar leeftijd en ontwikkelingsniveau ingedeeld.

Vergeet niet om zwemluiers aan te schaffen vóór de eerste les. Een gewone luier zuigt zich vol met water waardoor de luier te zwaar wordt en je kind naar beneden kan zakken. De zwemluiers bieden bescherming zonder dat deze te zwaar worden.

Let op: één op één begeleiding (in het water) per deelnemend kind is verplicht.

Coronamaatregelen voor deze les:

  • Vanwege de beperkte ruimte in het rooster zijn de baby- en dreumeszwemlessen samengevoegd
  • Het is verplicht vooraf je plaats te reserveren via de website (de-warande.nl/reserveren) je reserveert 1 plaats, die is voor jou en je kind samen.
  • Er kan 1 begeleider mee per kind, extra begeleiders zijn niet toegestaan. Ook niet in de zwemzaal langs de kant.
  • De grote kleedruimtes (achterin) en familiekleedkamers zijn beschikbaar voor het omkleden. We adviseren vooraf thuis al de zwemkleding aan te doen om de doorstroom te bevorderen. Om de bezoekersstromen te scheiden is de tijd voor het omkleden wat beperkt.

Kosten

Baby/Peuterzwemmen 
Baby en Peuter zwemmen€ 5,00
10 badenkaart – Baby, dreumes en peuter zwemmen1 jaar€ 45,00

Wat neem je mee?

Badpak of zwembroek;

Zwemluier;

Badcape;

Grote hydrofiele doek;

 

Billendoekjes;

Drinkflesje of babyvoeding;

Bodylotion (om na het zwemmen een droge huid te voorkomen);

Makkelijke kleding om aan en uit te trekken.