Sportief

Aquasporten bij De Warande

Op deze pagina lees je alles over de verschillende aquasporten die op De Warande gegeven worden. Kun je niet kiezen tussen het aanbod aquasporten? Wellicht is een abonnement aquasport onbeperkt wat voor jou! Hierbij kun je deelnemen aan alle lessen, wanneer jij wil! Bekijk alle info over abonnementen en de tarieven hiervan op deze pagina.

Aqua Fitness

In het activiteiten rooster zijn er twee verschillende soorten aquafitness, namelijk in diep – en ondiep water. Beide aquasporten leveren veel voordelen op en zijn superleuk om te doen. 

Aquafitness ondiep
Even wat anders dan die fitnessapparaten in de sportschool. Train je spieren in het water! Bijkomend voordeel: je spieren worden zo niet overbelast en er treed geen schokbelasting op. Doe mee met de ultieme work-out op opzwepende muziek en breng je lichaam ‘back in shape’! In heup- tot borstdiep water wordt je door spierversterkende oefeningen flink moe getraind.

Aquafitness diep
Wil je een workout waarbij je flink werkt aan je uithoudingsvermogen en conditie maar wil je ook je buik, billen en benen trainen? Tijdens aquafitness diep werk je intensief met weerstand van het water. Het grote verschil met de andere aquasporten is dat je niet op de bodem kan staan, waardoor ook balans en rompspanning getraind wordt. Mooi meegenomen: je kunt lekker trainen zonder dat je daarbij je gewrichten (te) zwaar belast.

Floatfit

Dé nieuwe aquasport-hype nu ook in Oosterhout: Floatfit. Doe mee met deze uitdagende 30 minuten HIIT work-out, inclusief burpees, lunges, squats, mountain climbers, planks en alles op en in water!

We dagen je uit om deel te nemen aan onze uitdagende Floatfit training. We kunnen je beloven dat je na de les moe maar voldaan van de aquabase (de drijfmat) stapt. Dit komt doordat floatfit de ideale manier is om je conditie te trainen, maar ook zeker je spieren te versterken. Door afwisselende oefeningen en leuke muziek is het niet alleen een goede work-out maar ook erg leuk om te doen! 

HIIT
Wil jij niet urenlang in de sportschool staan zwoegen en ben je niet bang om nat te worden? Doe dan mee met deze uitdagende High Intensive Interval Training. In 30 minuten werk je intensief aan je uithoudingsvermogen, conditie en je lichaam. Compleet met burpees, mountain climbers, planks, lunges, squats, en core-training.

Let op: Deze activiteit wordt afgeraden voor zwangeren i.v.m. valgevaar.

 

Tijdens Floatfit is het dragen van sportkleding toegestaan.

Aqua Zumba / LaBlast Splash

Wil jij graag een feestje maken van je work-out? Sporten met opzwepende en swingende muziek!

Bij aquazumba verplaatsen de danspassen zich naar het zwembad, waarbij de weerstand van het water de oefeningen nog wat zwaarder maakt dan de variant in de sportschool. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de spieren en het uithoudingsvermogen getraind worden, maar ook je coördinatie wordt sterk verbeterd. Kun je al niet stil zitten bij het horen van salsa en merengue? Doe dan mee met Aquazumba op woensdagavond en we zorgen ervoor dat je met een smile weer naar huis gaat.

Sinds kort hebben we ook LaBlast Splash aan het aanbod toegevoegd. Heb jij goede Dance Skills? Dan is LaBlast Splash iets voor jou! Leer de Jive, Disco of de Weense wals met bewegingen voor het hele lichaam, zowel in als boven het water. Make a Splash en doe mee!

Aqua Mix

Aquamix is dé gevarieerde aquasport van De Warande.  Ben je wel in voor een verrassing? Dan is aquamix echt iets voor jou!

Aquamix is elke week anders, zoals de naam al zegt kun je een mix verwachten van alle verschillende aquasporten. Verschillende materialen worden ingezet om er elke week weer een feest van te maken en in de les worden meerdere aquasporten uitgelicht. Ideaal als je eigenlijk niet kunt kiezen! Na 45 minuten Aquamix kan jij met zekerheid zeggen dat je tot het gaatje bent gegaan!

Aqua Drumsvibes

Deze activiteit komt momenteel niet voor in ons actuele rooster.

Drumsvibes is dé nieuwste hype die over is komen waaien uit Amerika en Portugal. Een uniek aquasport programma dat de ritmes van drums, veel plezier en perfecte training combineert. In de video hiernaast krijg je een indruk van deze les.

Drummen in het water! Op opzwepende muziek worden gevarieerde oefeningen gedaan. Tijdens aqua drumsvibes kunnen de lessen in diep en in ondiep water worden gegeven, dit zal om de week afgewisseld worden. Bij een ondiepe les zal de bodem zo worden ingesteld dat iedereen kan staan, bij diepe lessen krijg je een een wetbelt om waarmee je blijft drijven. In het diepe wordt de les wat zwaarder, omdat je tijdens de oefeningen meer moeite moet doen om recht in het water te blijven liggen.

Ben jij klaar om jezelf flink te trainen met deze nieuwste aquasport hype? Doe dan mee!

Aqua Bootcamp

Een total body work-out! De variatie van een interval training met actieve spelelementen maakt de training afwisselend en leuk!

Aqua bootcamp, onder begeleiding van een enthousiaste instructeur, staat voor actie, snelheid en afwisseling. In tegenstelling tot de bootcamp die we kennen op het land zal de gehele les in het water plaatsvinden. Opdrukken en sit-ups behoren dus niet tot de les, maar we maken wel optimaal gebruik van de weerstand van het water. Haal het maximale uit jezelf en versterk je spieren door middel van de verschillende trap- en stoottechnieken van diverse gevechtssporten. De variatie van een intervaltraining met krachtige en explosieve bewegingen brengen je conditie naar een topniveau.

Aqua Fit zwanger

Zowel voor jou als je kindje is het belangrijk om tijdens de hele zwangerschap voldoende te blijven bewegen. Zwemmen is niet alleen goed voor je conditie, het stimuleert ook de bloedsomloop en ontlast je spieren en gewrichten.

Tijdens de les worden spier- en conditionele oefeningen afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Je kunt elk moment beginnen met ‘Aqua Fit Zwanger’ en de lessen volgen tot aan je uitgerekende datum. Ben je bevallen? Na 6 weken (10 weken bij een keizersnede) kun je weer rustig beginnen met sporten. Ons advies: volg eerst een paar lessen ‘Aqua Fit Zwanger’ om in een rustig tempo weer te beginnen met sporten en stroom daarna door naar een reguliere aquasport.

M.B.V.O. (Meer bewegen voor ouderen)

U bent nog actief en fit en natuurlijk wilt u dat graag zo houden. Bewegen in het water is de ideale manier om uw botten en spieren sterk te houden, uw coördinatie te verbeteren en uw conditie op peil te houden zonder extra kans op blessures. 
 
Naast al deze belangrijke voordelen is het natuurlijk ook leuk en gezellig om in groepsverband actief bezig te zijn. Vakbekwame leerkrachten geven les in ondiep water (1.25m) met een aangename temperatuur en op de achtergrond gezellige muziek.

 

Tijdens de les gebruiken we diverse materialen, zoals ballen, plankjes, gewichtjes of halters. In het water wordt er gewerkt aan het verbeteren of in stand houden van de conditie. Daarnaast werkt u ongemerkt aan uw mobiliteit, balans en lenigheid. De opwaartse druk van het water zorgt voor een betere doorbloeding van de huid en ontspant de spieren. Het water geeft bovendien een gevoel van gewichtloosheid. Hoe dieper het water hoe lichter we lijken. Lopen en springen buiten het water veroorzaakt veel belasting aan gewrichten, spieren, banden en pezen. In het water is deze belasting veel minder, waardoor de kans op blessures veel kleiner is.

Kijk hier welke aquasport het beste bij jou past

Aqua Fitness

Actief

Aqua Fitness ondiep en diep zijn beide erg actief en je werkt flink aan je uithoudingsvermogen, maar ook aan je buik, billen en benen.

Spierontlastend

Doordat onze aquasporten in water worden gegeven worden de spieren niet zwaar belast maar werk je toch aan alle spiergroepen, win win dus!

Geen schokbelasting

Doordat je actief in het water bezig bent heeft je lichaam geen last van schokbelasting!

Diep en ondiep

We hebben twee varianten, diep en ondiep. Tijdens Aqua Fitness diep kan je niet op de bodem staan waardoor ook balans en rompspanning belangrijk zijn.

Aqua Bootcamp

Interval training

Tijdens Aqua Bootcamp ben je eigenlijk bezig met een total body work-out inde vorm van een Interval training, hierbij wordt een hoog tempo afgewisseld met een wat rustiger tempo.

Optimaal gebruik water

In deze les haal je het maximale uit jezelf en maak je optimaal gebruik van de weestand van het water.

Trap- en stoottechniek

Tijdens deze les komen diverse trap- en stoottechnieken uit de gevechtsport naar voren.

Conditie naar topniveau

Door de afwisseling van sporten en de Interval training werk je je conditie binnen no-time naar topniveau!

Aqua Zumba / LaBlast Splash

Swingende muziek

Uiteraard staat Zumba bekend om de swingende en opzwepende muziek, en die ontbreekt ook bij deze lessen niet! AquaZumba is een groot feest!

Coördinatie

Doordat je de danspassen naar het water verplaatst zorg je voor een verbeterde coördinatie.

Uithoudingsvermogen

Vind je Zumba of danslessen te rustig? Probeer dan AquaZumba, door het water wordt er net wat meer van je gehele lichaam gevraagd, een echte top work-out op een heerlijk nummer!

Geen materialen

Tijdens AquaZumba wordt er geen gebruik gemaakt van materialen waardoor je puur je eigen lichaamsgewicht in het water tegen zal komen als weerstand.

Aqua Mix

Divers

Tijdens AquaMix komen allerlei verschillende soorten van Aquasporten naar voren, kan je niet kiezen is dit iets voor jou!

Diverse materialen

Doordat AquaMix zo divers is wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende materialen. Hierdoor train je iedere les weer een ander onderdeel.

In voor een verrassing?

Ben jij wil in voor een verrassing? Dan is AquaMix echt iets voor jou. Één ding is zeker, na deze les weet je zeker dat je tot het gaatje bent gegaan.

Train je hele lichaam

Omdat er dus iedere week weer een andere soort Aquasport aan bod komt, weet je zeker dat je alle lichaamsonderdelen wel een keer traint!

Floatfit

Op een Aquabase

Tijdens Floatfit breng je de les door op een aquabase, een dikke mat die ervoor zorgt dat je grip en genoeg ruimte hebt om alle oefeningen te kunnen voldoen.

Balanscontrole

Doordat je op een Aquabase op bewegend water staat wordt het extra moeilijk om te blijven staan, hierdoor werk je direct aan je balanscontrole!

Core training

Doe jij vaak aan work-out’s inclusief burpees, lunges, squats, mountain climbers en planks? Dan weet jij precies hoe intensief deze les zal zijn voor je core!

Uithoudingsvermogen

Tijdens deze Floatfit les val je gegarandeerd een aantal keer in het water. Naast de oefeningen op de mat zorgt ook het terug klimmen op de mat voor de nodige uithoudingsvermogen!