Sportief

Aqua Fit zwanger

Zowel voor jou als voor je kindje is het belangrijk om tijdens de zwangerschap voldoende te blijven bewegen. Zwemmen is niet alleen goed voor je conditie, het stimuleert ook de bloedsomloop en ontlast je spieren en gewrichten.

Spier- en conditionele oefeningen worden in deze les afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Je kunt op elk moment starten en de lessen blijven volgen tot aan je uitgerekende datum. Ben je bevallen? Na 6 weken (10 weken bij een keizersnede) kun je weer rustig beginnen met sporten. Ons advies: volg eerst weer een paar lessen ‘Aqua Fit Zwanger’ om in een rustig tempo weer te beginnen met sporten. Daarna kun je doorstromen naar een reguliere aquasport.

Veilig en verantwoord sporten

Aqua Fit Zwanger is veilig voor jou en de baby. De baby merkt weinig van de beweging onder water doordat hij in de vruchtwaterzak in de baarmoeder zit. Bij de oefeningen houden we rekening met spieren die niet of minder belast mogen worden tijdens de zwangerschap. Geef het gerust aan bij de lesgever als je fysieke klachten hebt. We geven je dan een alternatief mee tijdens de les.

Tarief
Een ticket voor deze les kost € 7,40 per persoon. Met een Aquasport abonnement kun je ook deelnemen aan de Aqua Fit Zwanger les.
Een 10 badenkaart koop je voor € 47,35 . Heb je daarvan nog lessen over, dan kun je die gebruiken voor het babyzwemmen.

Waarom Aqua Fit tijdens zwangerschap?

Blijven bewegen is belangrijk

Sporten of bewegen tijdens je zwangerschap helpt je zwangerschap soepeler te laten verlopen. Daarnaast is het erg belangrijk om je conditie op peil te houden want dat komt tijdens de bevalling goed van pas! Ook heb je minder kans op complicaties en herstel je na de bevalling sneller.

Trainen van de ademhalingsspieren

Tijdens Aqua Fit Zwanger train je de ademhalingsspieren. Dat is een bijkomend voordeel bij de bevalling

Ontlast spieren en gewrichten

Je ontlast spieren en gewrichten waardoor je minder snel kans op blessures hebt. Daarnaast kan het ook pijnklachten, zoals bekkenpijn, verminderen.

Ontmoet andere mama's

 Je hebt direct al iets gemeen met de andere deelneemsters: jullie zijn tegelijkertijd zwanger. Hoe leuk is het als jullie kindjes straks ook ongeveer even oud zijn!