Vanaf aanstaande zaterdag zal De Warande er weer anders uitzien. Routestickers, borden, dranghekken en afzetlinten verdwijnen. Je zult je vast afvragen wat er voor jou als bezoeker nu anders gaat worden. In de afgelopen tijd hebben we ook nieuwe dingen geleerd wat maakt dat je bezoek misschien niet helemaal hetzelfde zal zijn als 1,5 jaar geleden. We hebben alles even voor je op een rijtje gezet:

Reserveren
Vanaf aanstaande maandag, 27 september, is het niet meer nodig te reserveren voor banenzwemmen en MBVO. Voor Aquasporten en baby dreumes peuterzwemmen houden we de agenda nog wel aan. Voor deze activiteiten reserveer je op de manier waarop je gewend bent. De reden daarvoor is dat het prettiger is om de les te volgen wanneer er niet te veel mensen deelnemen.

Rooster
Op woensdag 22 september zal het nieuwe rooster gepubliceerd worden op de website. Je kunt de agenda inzien zoals je gewend bent. Je hoeft alleen nog te reserveren als je voor aquasport of baby-dreumes of peuterzwemmen komt.

Aankomst
De fietsenstalling langs het toegangspad wordt weer in gebruik genomen. Daarnaast blijft de andere fietsenstalling ook open. Toegang door de tourniquets is mogelijk vanaf 5 minuten voor aanvangstijd. De receptie is vanaf dat moment beschikbaar voor het aanschaffen van een ticket. Alle tourniquets bij het 50m bad zijn weer in gebruik voor inkomende en uitgaande bezoekers. Er is geen grote wachtruimte beschikbaar dus kom niet te vroeg en wacht indien nodig nog even buiten.

Abonnement- en kaarthouders
Je hoeft je voor banenzwemmen, recreatief zwemmen en MBVO niet meer eerst aan te melden bij de receptie, wanneer je een abonnement of 25 badenkaart hebt kun je door de tourniquets naar binnen. Voor de aquasporten en baby-dreumes-peuterzwemmen moet nog wel gereserveerd worden. Hiervoor meld je je dus eerst even aan bij de receptie. 

Toegang via tourniquets
voor banenzwemmen, recreatief zwemmen en zwemles kun je 5 minuten voor aanvang door de tourniquets naar binnen. Voor MBVO en aquasporten is dat 10 minuten voor aanvang. Voor het baby-dreumes-peuterzwemmen kun je 15 minuten voor aanvang van de les naar binnen.

Garderobe
De garderobe bij het 25m/doelgroepenbad wordt weer in gebruik genomen. Kledinghangers zijn beschikbaar, deze hangen naast de automatisch openslaande deuren in de gang. Tassen mogen eventueel ook nog op de banken langs het bad geplaatst worden en de kluisjes zijn beschikbaar. In het 50m bad komen de stellingen langs de muur in de zwemzaal te staan. Daar kun je je tas met kleding kwijt. De kleding mag niet in de grote kleedruimtes of wisselcabines blijven hangen.

Douchen
Het zal de komende tijd weer wat drukker worden op bepaalde momenten. Om ervoor te zorgen dat de doorstroom nog steeds soepel verloopt is bij het douchen het gebruik van shampoo nog niet toegestaan.

Horecabezoek
Voor een bezoek aan Grand Café De Warande is vanaf aanstaande zaterdag 25-9 een geldige coronapas vereist, deze zal worden gescand bij binnenkomst. Ook voor het wachten tijdens de zwemles is het verplicht om voordat je de horecaruimte binnenloopt de QR code/coronapas te scannen.

Voor de verschillende activiteiten:

Banenzwemmen
De afgelopen tijd is gebleken dat het gebruik van de lijnen tijdens het banenzwemmen als prettig werd ervaren. Dat blijft dus zo. Om de drukte wat meer te spreiden zullen we langere bloktijden in het rooster plaatsen.

Zwemles
5 minuten voor aanvang kun je naar binnen door de tourniquets, kinderen gaan daar vanaf nu ook weer doorheen. Ouders helpen hun kind met omkleden en wachten daarna buiten of in de horeca. Omdat deze ook onder de maatregelen voor de horeca vallen zal het scannen van de QR code (coronapas) daar vanaf aanstaande zaterdag verplicht zijn. Lesgevers halen de kinderen voor de les in de gang op en brengen ze na afloop weer naar de kleedkamers.

Aquasporten en baby-dreumes-peuterzwemmen
Voor aquasport en baby-dreumes-peuterzwemmen moet je nog reserveren. Het is voor iedereen prettiger wanneer deze lessen niet overvol zijn. Het aantal deelnemers wordt wel nog wat verhoogd, er worden nieuwe stippen op de bodem geplaatst. De komende tijd houden we goed in de gaten hoe dat verloopt. Voor MBVO is het vanwege het gemiddeld aantal deelnemers niet meer nodig om te reserveren. Voor baby-dreumes-peuterzwemmen mag je 15 minuten voor aanvang naar binnen. Voor MBVO en Aquasport is dat 10 minuten voor aanvang.

Familiezwemmen
Vanaf nu wordt ook voor familiezwemmen op zondag een lang blok gepland. Je hoeft niet meer te reserveren.

Groepen/Verenigingen
De verzamelplaats op het parkeerterrein komt te vervallen. Wanneer je met een groep komt vragen we om op het grasveld langs het toegangspad te verzamelen en te wachten tot 5 minuten voor aanvang voor je naar binnen gaat. Voor verenigingen geldt dat ze via dezelfde route naar binnen gaan als de afgelopen tijd. Bij groepen voor Gibbon sport kan één persoon zich melden bij de receptie. De rest van de groep wacht bij de vlag van Gibbon Sport op het grasveld. Daar zullen jullie worden opgehaald.