NIEUWS

WEGWERKZAAMHEDEN LAGE MOLENPOLDERWEG

Van 30 april t/m 8 mei wordt het asfalt gerenoveerd van de Lage Molenpolderweg.

Dit betekent dat De Warande niet te bereiken is via de wijk Vrachelen. De hoofdparkeerplaats is te bereiken via de Europaweg - Paterserf. P2 blijft te bereiken via Bredaseweg 116, via het fietspad kan lopend de hoofdingang bereikt worden.
________

BUITENPARK EERDER GEOPEND

In verband met het aankomende zomerse weer gaat het buitenpark eerder open!

Op woensdag tot en met vrijdagmiddag van 13:30 - 18:00 uur is het 50m bad & buitenpark geopend om te genieten van de eerste warme dagen. Glij jij als eerste van de glijbaan, of chill je liever in de zon op de bubbelbank?

PRIJS
Een losse toegangsticket kost € 3,50.

VOORVERKOOP
Alle seizoensabonementen zijn al geldig! Ben je nog van plan om een seizoensabonnement aan te schaffen? Koop hem dan alleen nog deze week met voorverkoopkorting bij de receptie of via de webwinkel*.

* Een gezinsabonnement is alleen bij de receptie van De Warande verkrijgbaar.

KLIMJUNGLE
De bouw van de klimjungle is in volle gang, maar is nog niet klaar. Zet zondag 22 april (om 14:00 uur) alvast in jouw agenda. Dan zal het nieuwe speelelement officieel worden geopend met leuke activiteiten!
___________

WERELDRECORD 24u ZWEMMEN MAARTEN vd WEIJDEN IN DE WARANDE

OOSTERHOUT - Maarten van der Weijden heeft vrijdag een nieuw record bij elkaar gezwommen. Donderdagavond begon hij in zwembad de Warande in Oosterhout en 24 uur later had hij 102,8 kilometer op de teller staan. Na ruim vierduizend baantjes gaat hij nog even door tot zaterdagochtend... als training. Het oude record stond op 101,9 kilometer. Maarten van der Weijden ging daar soepeltjes overheen.

Toen het publiek begon te klappen verscheen er een grote grijns op het gezicht van Van der Weijden. Maar de zwemmer was ook zichtbaar vermoeid. "Ik ben wel blij, maar voel me niet prettig en dat gevoel overheerst nu wel. Maar dit was een grote droom, dat ik de 24 uur zou halen en het wereldrecord zou pakken. En dat is gelukt."

Beloning
De recordpoging was erg zwaar. "Je moet je zo lang inspannen. Na een uur of zes, zeven wordt het echt wel zwaar. En dan moet je echt nog heel lang door. Je moet dan accepteren dat het minder gaat en dat het zwaarder wordt. En het beste eruit halen."

Beter voorbereid
Vorig jaar deed Van der Weijden ook een recordpoging. Toen strandde hij op 99,5 kilometer. Nu was hij beter voorbereid. "Ik had meer getraind, was sneller en ik had meer lange stukken gezwommen zoals het kanaal. Dat hielp allemaal heel erg."

Coach Marcel Wouda: "We hadden vooraf een mogelijk schema bedacht en daar bleef Maarten ruim onder zitten." En als hij het zwaar had hielpen wij hem er doorheen, aldus een van zijn andere coaches Marcel van der Togt. "We hebben de klokt aangepast tot aan tienden van secondes, dat maakt voor het besef van Maarten heel veel uit. Maar ook fysiek hebben we hem gesteund, door letterlijk mee te lopen langs de rand van het zwembad."

Elfstedenzwemtocht
Officieel zaten de 24 uur er om 19.00 uur op. Hoewel er sindsdien een nieuw record in de boeken staat, zwemt Van der Weijden nog 12 uur door. Van der Weijden: “Die extra uren zijn voor mij een belangrijke training voor de Elfstedenzwemtocht. In augustus ga ik zwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dan moet ik in 2,5 dag maar liefst 200 km zwemmend overbruggen. Ik ben nu helemaal stuk dus ik heb echt geen zin meer om te zwemmen. Maar met de Elfstedenzwemtocht helpen we kankerpatiënten. Daar heb ik alles voor over. Dus als het nodig is dat ik nu weer het water in spring om nog eens 12 uur te zwemmen dan doe ik dat."

En 12 uur doorzwemmen dat deed hij, 7 uur 's ochtends kwam Maarten moe maar voldaan het water uit. Bekijk het interview met Hart van Nederland over zijn 36 uur hier:

> interview na 36 uur zwemmen
____

WINNAAR SPEELTOESTEL WARANDE

Tijdens het afgelopen zomerseizoen is JONG druk bezig geweest om de mening van kinderen in kaart te brengen met betrekking tot een nieuw speeltoestel.

Kinderen mochten aangeven waar het speeltoestel moet komen te staan en wat voor speeltoestel het moest worden. Uit alle suggesties zijn er drie opties gekozen waarop men een tijd heeft kunnen stemmen. Met trots presenteren we het gekozen speeltoestel in het volgende document:

>> Bekijk hier het winnende speeltoestel <<

Het speeltoestel in de zandbak worden geplaatst bij het ondiepe zwembad met de grote bloem. De bouw zal snel beginnen, zodat hij bij de opening van het buitenseizoen direct geopend kan worden. Houdt onze Facebook-pagina in de gaten voor meer informatie over de opening!
__________

EUROPACUP: ORANJE TWEEDE IN DE POULE

In Oosterhout hebben de Nederlandse waterpolodames in een vermakelijk duel Rusland, de nummer drie van het afgelopen WK, op 7-7 gehouden. Er zat wellicht meer in, aangezien er liefst zestien keer een overtal-sitiatie gecreeerd werd. Nederland had pech in de afonding en was een aantal keer onzorgvuldig in de eindpassing. Een groot deel van de wedstrijd moest het in de achtervolging. Oranje heeft drie keer gelijk gestaan. Bij 0-0, 4-4 en de eindstand 7-7.

Door dit resultaat werd Nederland tweede in de poule. Alleen de nummers een plaatsten zich direct voor de halve finale van de Final Six. Voor het vervolg van de Europacup betekent dat er kruisfinales gespeeld moeten worden tegen de nummer drie van Groep B. Dat is Italië. Rusland kruist tegen Hongarije. Spanje en Griekenland werden groepswinnaar. De Final Six wordt gehouden van 23-25 maart.

Kijk hier voor de highlights alsmede de reactie van bondscoach Arno Havenga (vanaf 6:03) op deze wedstrijd en het toernooi.

Europacup Dames, voorrondes (*)

Zondag 4 februari - Oosterhout
Nederland – Rusland: 7-7
Periodestanden: 1-2, 0-1, 4-3, 2-1
Doelpuntenmakers Nederland: Sabrina van der Sloot 2, Brigitte Sleeking 2 (foto boven), Nomi Stomphorst, Marloes Nijhuis, Ilse Koolhaas.

Frankrijk - Kroatië: 15-5
Periodestanden: 4-2, 2-1, 4-2, 5-0

Eerdere uitslagen
Donderdag 1 februari - Oosterhout
Nederland - Frankrijk: 19-5
Periodestanden: 5-0, 3-2, 5-1, 6-2
Doelpuntenmakers Nederland: Simone van de Kraats 6, Rozanne Voorvelt 3, Sabrina van der Sloot 3, Iris Wolves 2, Nina ten Broek, Marloes Nijhuis, Vivian Sevenich, Lieke Klaassen, Brigitte Sleeking.

Rusland - Spanje: 7-8
Periodestanden: 0-2, 2-2, 3-2, 2-2.

Vrijdag 2 februari - Oosterhout
Nederland - Kroatië: 26-5
Periodestanden: 6-1, 7-0, 6-2, 7-2
Doelpuntenmakers Nederland: Iris Wolves 4, Marloes Nijhuis 4, Simone van de Kraats 3, Ilse Koolhaas 3, Brigitte Sleeking 3, Rozanne Voorvelt 2, Nina ten Broek 2, Vivian Sevenich 2, Lieke Klaassen 2, Sabrina van der Sloot.

Spanje - Frankrijk: 22-5
​Periodestanden 5-2, 6-2, 5-0, 6-1

Zaterdag 3 februari - Oosterhout
Nederland - Spanje: 8-8
Periodestanden: 2-0, 1-3, 1-3, 4-2.
Doelpuntenmakers Nederland: Simone van de Kraats, 4, Rozanne Voorvelt, Sabrina van der Sloot, Marloes Nijhuis, Ilse Koolhaas.

Spanje - Kroatië: 25-5
Periodestanden: 7-1, 6-1, 4-3, 8-0

Frankrijk - Rusland: 4-18
Periodestanden: 1-6, 1-3, 1-5, 1-4

Rusland - Kroatië: 24-5
Periodestanden: 6-1, 10-1, 4-2, 4-1

Groep A (Oosterhout, NED)
1. Spanje 4-10
2. NEDERLAND 4-8
3. Rusland 4-7
4. Frankrijk 4-3
5. Kroatië 4-0

Groep B (Volos, GRE)
1. Griekenland 4-10
2. Hongarije 4-9
3. Italië 4-7
4. Duitsland 4-3
5. Israel 4-0
__________

COMBI ACTIE: MASSAGE, ZWEMMEN EN EEN DRANKJE

Zwem baantjes op geheel eigen tempo, geniet vervolgens van een ontspanningsmassage en tot slot een heerlijk drankje bij brasserie de Warande. Voor slechts € 50,- (normaal € 70,-) geniet u van deze combi actie welke bestaat uit:

banenzwemmen
Er kan de hele dag worden gezwommen in het 25-meterbad of het sportbad van Recreatieoord de Warande. Zwem hier geheel op eigen tempo uw baantjes. Voor de fanatieke zwemmers hebben we 2 speciale doorzwembanen.

ontspanningsmassage
Een heerlijke ontspanningsmassage op afspraak met een totale duur van een uur. Dit uur wordt geheel verzorgd door fysiotherapie de Warande welke ook gevestigd is binnen het recreatieoord.

drankje naar keuze
Geniet tot slot van een heerlijk drankje naar keuze in brasserie de Warande.

Heeft u interesse? Vraag meer informatie of een afspraak bij Fysiotherapie de Warande via: info@fysiotherapie-warande.nl. Zij zullen alles voor u regelen zodat u heerlijk kunt genieten van een dagje in- en ontspanning!

__________

KRAAMCADEAU

Tip! Geef een 10-badenkaart babyzwemmen als kraamcadeau! De 10-badenkaart is een jaar geldig.
Tarief: € 40,00
__________

ACTIE: BEN JIJ BEVALLEN?

Speciaal voor al onze zwangere mama's (to be) die mee doen met de Aquafitness voor zwangeren les hebben we een hele leuke actie...

Ben je bevallen van je kleintje? Stuur ons een geboortekaartje en dan ontvang jij een GRATIS proefles om heerlijk samen te komen baby zwemmen.

Stap voor stap worden de kleintjes met oefeningen, liedjes en spelletjes vertrouwd gemaakt met het water. Bewegen in het water heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de motoriek en coördinatie van je kindje. Kinderen die vrij in het water bewegen, kunnen later meer ontspannen leren zwemmen.

(we adviseren om pas na de eerste inenting (6-9 weken) te komen spetteren in ons lekkere warme water)

24-04-2018

ZOMERROOSTER DINSDAG

07:00 - 19:00 uur
RECREATIEF ZOMER
50m sportbad

??:?? - 19:00 uur
RECREATIEF ZOMER
buitenpark
> check de openingstijd hier

09:15 - 10:00 uur
AQUAFITNESS
25m bad

10:15 - 12:15 uur
RECREATIEFZWEMMEN
25m bad & doelgroepenbad

10:45 - 11:15 uur
FLOATFIT
> inschrijven
50m sportbad

12:45 - 13:30 uur
M.B.V.O.
25m bad

13:30 - 15:00 uur
RECREATIEFZWEMMEN
25m bad & doelgroepenbad

15:15 - 18:15 uur
ZWEMLES ABC
25m bad & doelgroepenbad

19:00 - 20:30 uur
BANENZWEMMEN
25m bad

19:15 - 20:00 uur
AQUAMIX
> planning
doelgroepenbad

20:15 - 21:00 uur
AQUABOOTCAMP
doelgroepenbad

20:45 - 21:15 uur
FLOATFIT
> inschrijven
25m bad

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan hieronder aan om de nieuwsbrief van De Warande te ontvangen.

HET WEER IN OOSTERHOUT

Weersverwachting
Oosterhout
Weeronline.nl - Meer weer in Oosterhoutweeronline.nl Altijd jouw weer